Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit 43.800 de țigarete ce urmau a fi introduse ilegal în țară, ascunse în spații special amenajate în tavanul unui microbuz condus de un cetățean român.

Acesta este cel de-al doilea caz înregistrat în acelaşi punct de frontieră, în interval de câteva ore, în care un bărbat a încercat să introducă ilegal în țară țigarete de contrabandă, ascunse în spaţii special amenajate în tavanul unui microbuz.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul român I.D., în vârstă de 23 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

”În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului, iar echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă în spații special amenajate prin dublarea tavanului microbuzului, cantitatea de 43.800 de țigarete (2.190 pachete), cu timbru de acciză R.Moldova. Tânărul a declarat că nu ştia de existenţa ţigărilor ascunse, iar conform prevederilor legale, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a acestuia cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar ţigările în valoare totală de 10.512 de lei au fost ridicate în vederea confiscării. Totodată, autovehiculul, în valoare de 15.000 lei, a fost confiscat deoarece avea locuri special amenajate pentru transportul țigărilor”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Un caz similar s-a înregistrat în același punct de frontieră, câteva ore mai devreme, când echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit 42.800 de țigarete, cu timbru de acciză R.Moldova, ascunse tot în spaţii special amenajate în tavanul unui microbuz  condus de un cetățean român.

Și în acest caz, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autovehiculul a fost indisponibilizat deoarece avea locuri special amenajate pentru transportul țigărilor.

Articolul precedentInvestiții masive în sistemul de apă-canal de la Negrești
Articolul următorS-a urcat băut la volan și cu permisul suspendat