Indiferent de vârsta celor mici, adulții se confruntă cu o aceeași problemă – ce mâncăruri să le mai pregătească copiilor pentru a fi pe placul lor? Toți părinții știu cât de dificil este să-i hrănești pe micuții mofturoși care par să nu fie impresionați de nimic din ceea ce le servești la masă. Copiii au nevoie de nutrienți pentru a se putea dezvolta armonios, vitamine, proteine și minerale. Însă este extrem de greu să le faci un regim corespunzător atât timp cât unii dintre ei abia pot fi convinși să mănânce anumite preparate. Totuși, dacă vorbim de preferințele lor, există produse culinare pe care cei mici le adoră și le-ar consuma în orice moment al zilei. Iată câteva preparate care îi încântă:

Cartofi prăjiți

Chiar dacă tu ai vrea ca micuții să iubească legumele și supele considerate mai sănătoase, cartofii prăjiți sunt preferații tuturor copiilor. Cel mai probabil aceștia au un gust neutru și sunt ușor de mâncat, de aceea nu sunt refuzați niciodată de către cei mici. Dacă vrei să-i îndemni să mănânce și alte preparate pe lângă cartofi prăjiți, de pe FoodPanda poți comanda un meniu de la McDonald’s care să includă și un burger sau un sandwich cu pui, dar și minunații cartofi sticks.

Pizza

Unul dintre cele mai apreciate preparate de tip fast-food este pizza. Aceasta are un gust special și combină diverse ingrediente, majoritatea pe placul celor mici. Dacă te afli într-un grup de prichindei și spui cuvântul pizza, în mod sigur cu toții vor sări în sus de bucurie.

Paste

O mâncare simplă, dar care le asigură distracția copiilor atunci când o consumă. Există numeroase tipuri de paste și tot atâtea sosuri și amestecuri cu care pot fi asociate, așa că este imposibil să nu nimerești unele care să fie pe placul celor mici. Spaghetele, în special, sunt preferate de copii datorită formei lor și a gustului deosebit. De asemenea, macaroanele cu brânză pot fi consumate în orice moment al zilei.

Supă cremă

Dacă te afli în categoria părinților care vor să le ofere copiilor mâncăruri sănătoase, află că supele cremă sunt pe placul celor mici. Au culori foarte frumoase, un gust delicat și, cel mai important aspect, copiii nu văd deloc ceea ce conțin. Crutoanele crocante sunt și ele adorate de micuți, astfel că dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un prânz delicios, încearcă o supă cremă din legume cu crutoane. O alegere inspirată o reprezintă supa cremă de roșii, de dovlecel, de ciuperci, țelină ori broccoli.

Frigărui cu carne și legume

Carnea de pasăre, curcan sau pui, este foarte potrivită pentru copii în special în sezonul cald. Este de preferat să o combini cu legume, iar o variantă care să fie pe placul micuților sunt frigăruile. Cel mai probabil copiii sunt atrași de modul în care este făcut acest preparat culinar, dar și de faptul că își pot alege bucățile de carne și de legume pe care le preferă.

Cereale cu lapte

O porție sănătoasă de cereale nu va fi niciodată refuzată de copii. Cei mici au la dispoziție o mulțime de variante de cereale cu diferite arome și gusturi inedite, pe care le pot consuma cu lapte sau iaurt. De cele mai multe ori, copiii sunt atrași și de cutiile de cereale frumos colorate, care includ și eroii din desenele animate, precum și de forma și gustul delicios al cerealelor.

Piure de fructe

Foarte mulți copii sunt extrem de selectivi cu fructele pe care le mănâncă în mod normal. Dacă îți dorești să le oferi mai multe tipuri de fructe, combină-le într-un piure în care poți adăuga apoi orez cu lapte sau câteva alune, dacă cei mici au vârsta recomandată pentru a le consuma. Piureul de fructe poate fi transformat și într-o înghețată naturală, așa că întotdeauna va fi pe gustul celor mici.

 Un regim alimentar complet pentru copii este cel care le furnizează cantitatea optimă de nutrienți. Însă, nu poți să le oferi copiilor doar produse ce compun dieta lor echilibrată, ci este important să ții cont și de preparatele pe care le consumă cu plăcere și să te asiguri că se pot bucura de ele oricând își doresc, dar fără a neglija alte alimente necesare.

 

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 32. Noi cu cine votăm?
Articolul următorCod galben de CANICULĂ și disconfort termic accentuat