Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și Eventera Iași vă invită în perioada 3-14 aprilie 2019 într-o călătorie prin lumea simțurilor în Expoziția interactivă de știință „Laborator 2.0”.

Expoziția este organizată în Sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. Ea își propune să le ofere acestora o experiență educațională non-formală care să-i provoace și să le deschidă simțurile pentru știință.

”Conduși de ghizi special pregătiți, copiii vor trece prin fiecare zonă a expoziției. În zona de biologie, vor afla curiozități despre corpul uman și vor analiza la microscop celule și corpuri din lumea vie, ca mai apoi, în zona de chimie, să observe și să înțeleagă experimente și reacții surprinzătoare”, a spus Laurențiu Chiriac, muzeograf Muzeul ”Ștefan cel Mare” Vaslui.

Astfel, în perioada 3-14 aprilie 2019, din oră în oră, în intervalul orar 9:00-17:00, vă invităm să descoperiți știința prin intermediul simțurilor. În zona de biologie se va prezenta funcționarea organelor de simț și se va analiza, pe baza unei instalații interactive, modul cum funcționează creierul.

”În «Laborator», ne dorim ca vizitatorii să se simtă implicați în știință, să devină curioși și dornici de a descoperi cât mai multe lucruri noi despre lumea înconjurătoare. Bazată pe trei domenii – biologie, chimie și fizică, expoziția își propune să le arate copiilor partea interactivă și distractivă a științei”, precizează Camelia Cojan, Manager General al Eventera, inițiatorul acestui proiect.

Un tur ghidat durează aproximativ 50 de minute, iar tururile se desfășoară din oră în oră, în intervalul orar 9:00-17:00.

FOTO

Articolul precedent„Speed Marathon”. Polițiștii au scos, astăzi, toate radarele pe străzi
Articolul următorAPELAȚI 112 DACĂ ÎL VEDEȚI! Bărbatul este dispărut de pe 25 martie!