Sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 12:00 bârlădenii sunt așteptați să vizioneze, la sediul central al muzeului, filmul suedez EXIT, în cadrul proiectului KineDok, un program internațional de distribuție alternativă pentru filmul documentar, care se desfășoară în șapte țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Norvegia, Bulgaria și România, unde este coordonat de către Asociația One World România, în strâns parteneriat cu festivalul de film.

Fiecare țară contribuie la catalogul comun cu unele dintre cele mai interesante documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de localități din toate cele șapte țări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Regizoarea e o fostă extremistă, încă ducând o luptă interioară pentru a-și accepta propriul trecut. În cursul unor conversații intime cu foștii extremiști violenți din Germania, Franța, Danemarca și SUA, aceștia se confesează despre momentul care i-a determinat să-și schimbe cursul vieții. Ce fel de semnal de alarmă poate face ca un jihadist să renunțe la gândirea extremistă și să lase în urmă ura și violența?

Un obiectiv important al proiectului este acela de a diversifica și extinde lanțul de distribuție dincolo de sălile de cinema, organizând proiecții în orice spațiu unde vizionarea unui film are potențialul de a deveni o experiență comunitară (galerii, muzee, baruri, biblioteci, case de cultură etc.).

Articolul precedentBătrân decedat, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon
Articolul următorInvestițiile finanțate de la bugetul local vor continua… cât timp permit condițiile meteo