Cristian Ungureanu, antrenorul-jucător al CSM FC Vaslui

Partida dintre CSM FC Vaslui și Vitis Șuletea s-a disputat într-o liniște mormântală. Doar reflectoarele aprinse de la sistemul de nocturnă au dat de gol faptul că pe Stadionul Municipal se dispută un meci de fotbal.

Cele două echipe nu au ieșit din tiparul atmosferei, oferind puținilor spectatori un joc mediocru, cu puține faze de poartă, astfel că tabela a rămas nemodificată până la final, scor 0-0.

Doar gazdele au făcut presiune pe arbitrii, pentru a-și justifica evoluția ștearsă.

Galeria de la Peluza Nord a decis să nu mai susțină echipa de fotbal, protestând față de faptul că Primăria nu a onorat una dintre doleanțe, trecerea în titulatură a cuvintelor CSM FC Vaslui.

Iată comunicatul galeriei:

”Au trecut patru ani de când clubul care ne-a adus bucurie în suflete s-a destrămat. În urma lui a rămas un gol pe care noi, cei de la Peluza Nord Vaslui, am încercat să-l umplem. Am luat-o de la capăt, de jos, din liga a IV-a având ca obiectiv păstrarea spiritului galben-verde viu. Încercările altora de a umple acest gol cu alte valori și de a ne pune nouă piedici au eșuat. Avem puterea să recunoaștem că, probabil, alta ar fi fost soarta fotbalului local dacă noi n-am fi avut de partea noastră cel mai important „aliat” și anume comunitatea vasluiană. În acești patru ani, cu toții am format o echipă puternică, reușind astfel să păstrăm în viață acel spirit. Timpul și încercările peste care, cu toții am trecut, au dovedit că singura cale pe care Vasluiul vrea și trebuie să meargă în materie de fotbal este cea „galben-verde”. Pentru că întotdeauna am urmărit ca echipa să revină acolo unde îi este locul, adică în ligile superioare, în această vară am decis să cesionăm locul și lotul de jucători autorităților locale. N-am făcut-o însă în orice condiții! Înainte de a bate palma, am stabilit, de comun acord cu reprezentanții clubului finanțat de primărie, că echipa va continua să joace în culorile care au consacrat acest oraș atât pe plan național cât și internațional. În plus, la solicitarea noastră, conducerea clubului și-a luat angajamentul ca „în cel mai scurt timp”, secția de fotbal se va numi CSM FC Vaslui. Pentru noi, aceste cerințe reprezentau doar două mici garanții că fotbalul vasluian va merge pe drumul pe care întreaga comunitate și-l dorește. Din păcate, timpul a trecut, iar completarea numelui oficial cu „FC” întârzie să se realizeze. Având în vedere că această cerință e una minoră, pe care alte foarte multe cluburi din țară au pus-o în practică în primele luni de activitate, noi, suporterii de la Peluza Nord Vaslui, am decis ca începând de azi, de la meciul cu Vitis Șuletea, să nu ne mai prezentăm pe stadion. Decizia de a protesta astfel nu a fost ușor de luat, mai ales că în acești patru ani, n-am lipsit de la niciun meci al echipei noastre. Sperăm ca reprezentanții clubului să înțeleagă acest lucru, să se țină de promisiune, să scurteze cât mai mult protestul nostru, iar noi să revenim acolo unde ne este locul și de unde ne putem ajuta cel mai mult echipa!”

Articolul precedentA patra la rând!
Articolul următorS-au majorat bursele pentru elevii bârlădeni