A nins viscolit în mai multe zone din țară iar la munte, la altitudini mari, stratul de zăpadă are deja peste 10 centimetri. După câteva zile în care vântul a suflat destul de tare, pe Vârful Omu este iarnă în toată regula. Aici s-au înregistrat temperaturi de -11 grade, mult mai scăzute decât normalul acestei perioade, spun meteorologii. 

 

Imagini spectaculoase au fost surprinse pe vârful Omu unde staţia meteorologică a fost acoperită în întregime cu zăpadă. Vântul a suflat cu putere iar temperatura înregistrată a fost de -11 grade.

 

  

A nins și în județul Suceava iar temperaturile s-au situat între 0 și 4 grade. Drumarii au acționat cu material antiderapant pentru că au existat condiții de formare a poleiului.

 

La vama Vicovu de Sus, mai multe echipaje de deszăpezire au acționat toată noaptea pentru a face ca traficul să se desfășoare în condiții de siguranță. Și în județul Cluj a nins și temperaturile scăzute au făcut ca zăpada să se așeze în curtea pensiunilor din zonă. Autoritățile fac un apel la șoferi să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile meteo și să aibă mașinile echipate de iarnă.

 
 
Articolul precedentA început un val de viroze în România. Adrian Marinescu: „O să fie un sezon mai complicat”
Articolul următorS-a aflat adevărul despre racheta căzută în Polonia: Rusia este vinovată! – Rezultatul complet al anchetei