Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că introducerea formularului de localizare a pasagerilor va deveni obligatorie în cadrul UE.

”Vom operaţionaliza acest lucru până pe 20 decembrie”, a spus Rafila.

Ministrul a spus în şedinţa de Guvern că la nivelul ministerului se analizează capacitatea de răspuns la nivelul spitalelor, în pregătirea valului 5.

”Avem un mecanism flexibil, ne interesează şi pacienţii cu alte afecţiuni, pe măsuri ce pacienţii cu COVID au scăzut. Dezvoltăm cu medicii de familie un proiect care să permită o testare extinsă a persoanelor simptomatice sau a celor contacţi cu persoane infectate, dar şi proceduri legate de evaluare şi tratamentul ambulatoriu al acestor pacienţi, pentru ca presiunea pe spitale să fie mai mică”, a spus Rafila.

Ministrul Sănătăţii a precizat că a fost, marţi, la reuniunea miniștrilor de sănătate din UE.

”Dincolo de îngrijorarea faţă de OMICRON, pentru care se recomandă vaccinarea, şi introocerea de către toate statele membre al acelui formular de localizare a pasagerilor, care va deveni obligatorie în cadrul UE. Vom operaţionaliza acest lucru până pe 20 decembrie”, a mai afirmat ministrul.

Sursa: Libertatea Zilei

Articolul precedentBilanț coronavirus -8 decembrie – 1.279 cazuri noi și 100 de decese
Articolul următorMare atenție, părinți! Instagram ajută adolescenții să facă rost de droguri