sediul DGASPC Vaslui

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui informează persoanele încadrate în grad de handicap din județul Vaslui cu privire la faptul că, începând cu data de 1 ianuarie 2019, plata prestațiilor sociale (indemnizație persoane cu dizabilități și buget complementar) se va realiza de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui.

Astfel, DGASPC Vaslui nu mai achită aceste prestații, conform Hotărârii Guvernului nr. 1019/2018 privind aprobarea Procedurii de preluare de către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, respectiv a municipiului București, a personalului cu atribuții în efectuarea plăților prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap de la direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului județene, respectiv ale sectoarelor municipiului București, a Procedurii de acordare a plăților, precum și situațiile de suspendare, modificare, încetare a dreptului la prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap, precum și pentru modificarea Statutului propriu de organizare și funcționare al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 151/2012.
Așadar, începând cu data prezentă, informațiile referitoare la prestațiile sociale pentru persoanele cu dizabilități pot fi obținute în continuare atât de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui cât și de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui.
De asemenea, conform noilor prevederi legale (Hotărârea de Guvern nr. 1017/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap), eliberarea biletelor de călătorie gratuită se va realiza de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului numai în baza prezentării actului de identitate în original a titularului prestațiilor sociale și a cererii persoanei cu handicap, reprezentantului legal sau altei persoane cu împurternicire notarială.

Articolul precedentUn elev olimpic are nevoie de ajutorul semenilor
Articolul următorUn asistat social a chemat pompierii să-i scoată zăpada din curte