Luna decembrie este destinată, în principal, cumpărăturilor. Astfel, toţi vom merge în diverse centre comerciale, pentru cumpărături. Prinşi de spiritul Crăciunului, nu vom uita cu siguranţă nici de cei dragi, cărora le vom lua cadouri. Portofelul va fi mai plin decât în alte zile, cu bani care poate au fost economisiţi special pentru această ocazie, iar implicit va creşte riscul de a deveni ținta hoților.

Atenţie la buzunare şi portofele! Hoții de buzuare se pot afla lângă dumneavoastră şi vor profita de orice greşeală pe care o faceţi. Nu le daţi ocazia să acționeze!

Ţineţi minte: din cauza neatenţiei, în orice moment puteţi deveni victima unui furt!

Vă prezentăm pe scurt câteva sfaturi menite să îi ţină departe de dumneavoastră pe hoţii care fură din buzunare: 

  • când vă aflaţi la cumpărături sau cu orice altă ocazie, nu lăsaţi niciodată să se vadă câţi bani aveţi la dumneavoastră;
  • ţineţi geanta sub braţ, având permanent control asupra ei;
  • nu ţineţi banii, actele sau portofelul în buzunare exterioare;
  • nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu valorile pe care le aveţi la dumneavoastră.

Este bine de ştiut că hoţii care fură din buzunare caută spaţiile restrânse și aglomerate. Astfel, evitaţi, pe cât posibil, mulţimile şi ţineţi necunoscuţii la o distanţă apreciabilă. 

 

Articolul precedentGuvernul a aprobat majorarea alocației de stat pentru copii și acordarea celei de-a 13-a indemnizaţii pentru persoanele cu dizabilităţi
Articolul următorBilanț coronavirus: 812 de cazuri noi și 84 de decese