Direcția de Sănătate Publică Vaslui a anunțat că în cursul săptămânii trecute, la nivel de județ, s-au înregistrat 54 de cazuri de gripă. Totodată a fost semnalat și primul deces din cauza gripei sezoniere, o femeie din Bârlad, în vârstă de 88 de ani.

Femeia în vârstă de 88 de ani, a fost internată săptămâna trecută la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” și a fost diagnosticată cu gripă de tip A. Ea mai suferea și de alte afecțiuni și nu era vaccinată antigripal.

Din totalul de 54 de cazuri de gripă înregistrate, doar 40 au necesitat internare. Din același număr de cazuri semnalate, 22 au fost copii cu vârsta până în 14 ani și doar 15 dintre ei au fost internați.

Tot săptămâna trecută, s-au înregistrat 2755 de cazuri cu infecții virale ale cailor respiratorii superioare (IACRS), mare parte a acestora generalizându-se la copiii până în 14 ani și doar 80 de cazuri au necesitat internare.

Tot DSP Vaslui precizează că în săptămâna 3 – 9 februarie a.c., s-au înregistrat 373 de cazuri de pneumonie, însă doar 80 de pacienți au fost spitalizați.

Comparativ cu ultima săptămână din luna ianuarie a acestui an, în prima săptămână din luna februarie numărul pacienților diagnosticați cu gripă sezonieră este în ușoară creștere, cu 22 de cazuri.

DSP Vaslui a solicitat Ministerului Sănătății 52.932 de doze de vaccin antigripal și a primit 37.880 dz, dintre care s-au administrat până pe data de 2 februarie 37.747 dz, rămânând pe stoc 133 dz.

Se recomandă populației să evite automedicația, să se vaccineze antigripal, iar primele semne de boală să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului.

Articolul precedentIncendiu de vegetație la intrare în Bârlad. Traficul rutier a fost afectat pe DE 581 – FOTO&VIDEO
Articolul următorVaslui: Magazii cuprinse de flăcări din cauza unui scurtcircuit