O gravidă în vârstă de 28 de ani, din Bârlad, care ar fi trebuit să nască vinerea trecută la spitalul din localitate, a ajuns într-un final la un spital din capitală, după ce alte cinci spitale au refuzat să o primească. Motivul: femeia cântărea 170 de kilograme și nu exista masă de operație pentru a o susține.

Gravida având peste 170 de kilograme și 150 de cm înălțime, a fost considerată un risc pentru cinci spitale superioare celui din Bârlad: Spitalul de Urgență Vaslui, două clinici universitare din Iași, spitalul județean Galați (tot spital universitar), Spitalul Universitar București, pe motiv că, din cauza greutății, nu o ține masa de operatie și prezintă un risc imens la naștere!

În cele din urmă femeia însărcinată a fost transportată la Spitalul Pantelimon, din Bucureşti, cu o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Vaslui, însoţită de medic, care a făcut un popas la Spitalul din Buzău, pentru ca pacienta să primească tratament, deoarece putea oricând să intre în travaliu.

Ajunsă la Spitalul Pantelimon, femeia a fost supuse unei operații de cezariană şi a născut un copil care cântăreşte 3,9 kilograme. Atât ea, cât şi bebeluşul, sunt în stare bună, potrivit cadrelor medicale.

Articolul precedentJoi – 20 septembrie, se oprește apa în tot Bârladul
Articolul următorCSM Vaslui învinsă de CSM Focșani