sediul DGASPC Vaslui

Una dintre juristele Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a fost agresată, în plină stradă, de o mamă cu care instituţia vasluiană are proces pe rol la Tribunal.

Cazul s-a petrecut, ieri, după ce instanţa a stabilit că un minor va fi dat definitiv în plasament la un asistent maternal profesionist.

Mama copilului a ieșit mai repede din sala de judecată și a aşteptat-o la ieşirea din Tribunal pe jurista Protecţiei Copilului, lovind-o de mai multe ori în zona feţei.

dere şi că i-a fost teamă că se putea termina mai rău.

”Am fost lovită de trei ori peste cap cu o geacă neagră. Intrând în panică, m-a întors către Tribunalul Vaslui, pentru a anunța jandarmul și instanța. Femeia a fost prezentă în sala de judecată. A fost agitată și agresivă chiar și în fața judecătoarei. Consider că a fost o situație gravă. Putea fi orice alt coleg, chiar și un judecător putea fi agresat. Voi face plângere din perspectiva DGASPC, fiind salariata instituției”, a spus Mihaela Barbu, jurista agresată.

Conducerea DGASPC Vaslui este de părere că agresiunea împotriva unui reprezentant legal al unei instituţii a statului, în plină stradă, este un lucru foarte grav.

”Un caz care nu l-am mai întâlnit până acum. Sperăm să putem să luăm măsurile necesare ca să nu se mai repete astfel de cazuri. Vom face o plângere atât la poliție, cât și la Parchet. O să vedem dacă doamna jurist are nevoie de consiliere, întrucât era destul de marcată de eveniment”, a precizat Ionel Armeanu Ştefănică, directorul DGASPC Vaslui.

Mama agresoare a negat că ar fi lovit-o pe jurista de la Protecţia Copilului, însă solicită ca instanța să-i dea copiii înapoi acasă.

Articolul precedentVasluian, în cursa pentru Mr. Univers la culturism
Articolul următorSesiuni de instruire cu șefii secțiilor de votare pentru Referendum