În cursul acestei dimineți, ursoaica Roxana, în vârstă de 15 ani, a fost preluată de reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni din Brașov, și va fi dusă către Sanctuarul Libearty de la Zărnești.  Animalul a stat toată viața într-un spațiu betonat, între gratii, la Grădina Zoologică din Bârlad.

Cu toate că Grădina Zoologică din municipiul Bârlad beneficiază de un spațiu verde, cu copaci și piscină, adecvat pentru urși, ursoaica Roxana a refuzat să intre în acel spațiu de teama altor două femele care locuiesc deja acolo. Astfel că directorul Grădinii Zoo a fost de acord cu mutarea într-un spațiu din Sanctuarul Liberty din județul Brașov.

Totul a plecat de la sesizările mai multor vizitatori care au văzut condițiile improprii în care locuia femela de urs.

Sanctuarul Libearty a fost înființat în anul 2005, de asociația „Milioane de Prieteni” în parteneriat public-privat și este cel mai mare proiect de „Salvare al urșilor captivi” din Europa.

Sanctuarul de urși de la Zărnești dispune de 69 de hectare de pădure de stejar, cu copaci în care urșii să se cațere, piscine în care să se bălăcească, hrană conform dietelor studiate de veterinari și îngrijirea medicală necesară. Reprezentanții asociației spun că au salvat peste 120 de urși care erau deținuți în condiții improprii.

IMAGINI LIVE DE LA SANCTUARUL LIBEARTY – ZĂRNEȘTI

Articolul precedentLocuri noi de parcare create prin reamenajarea unor străzi din Bârlad
Articolul următorComstar a terminat prima parte la Liga Elitelor U15 cu o victorie