Conferința Internațională ”Emil Racoviță-Exploratorul”, eveniment ajuns la a doua ediție și organizat de Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, a atras o serie de personalități importante din străinătate și România.

Despre personalitatea marelui savant, un simbol al vasluienilor, au vorbit Willy H. Versluys- President of „Belgica Society International IVZW”, Eddy Wouters- Communication Manager of the Belgica Society International IVZW, Oostende, Belgia, Olivier De Schrevel & Charlotte Rolin Jacquemyns, Ukkel, Belgia, academician prof. univ. dr. Constantin Toma, Facultatea de Biologie, Universitatea ,,Al. Ioan Cuza” Iași, conf. univ. dr. Lăcrămioara Carmen Ivănescu, Decan – Facultatea de Biologie, Universitatea ,,Al. Ioan Cuza” Iași, dr. Dumitru Murariu m. c. al Academiei Române, Directorul Institutului de Biologie al Academiei Române, București, prof. univ. emerit dr. Ionel Miron, Universitatea „Al Ioan Cuza” Iași, prof. univ.dr. Liviu Miron, Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară Iași, și cs II dr. Ana-Maria Stan- Muzeul Universității Babeș-Bolyai Cluj.

Emil Racoviţă, unul dintre cei mai mari exploratori şi speologi a lumii, este prezent la Vaslui într-o expoziție fotografică, la Sala ”Arta” a muzeului vasluian, ce cuprinde imagini stereoscopice realizate de savant pe parcursul expediției „Belgica” în Antarctica și a călătoriilor de cercetare întreprinse pe coastele Mediteranei.

Vernisajul expoziției a deschis seria de manifestări dedicate conferinței Emil Racoviță.

De la ora 11, în sala „Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Vaslui, a avut loc festivitatea de deschidere a sesiunii de comunicări științifice, unde directorul muzeului, Ramona Mocanu, a oferit invitaților câte o plachetă omagială, Emil Racoviță, ținând cont că în acest an se împlinesc 150 de ani de la nașterea marelui savant.

Manifestările vor continua a vineri, 2 noiembrie, cu o activitate cultural-artistică susținută de elevi ai școlilor din comuna Ivănești, iar de la ora 13:00, la Sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui va avea loc o activitate cultural-artistică susținută de trupa de teatru a Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” și elevi de la Palatul Copiilor Vaslui.

Articolul precedentFemeie din Republica Moldova, depistată cu ședere ilegală în Lunca Banului
Articolul următorPRO România s-a lansat și la Bârlad – conferință de presă