Florin Roşu vine cu explicații despre noua tulpină africană. Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi afirmă că, în funcție de evoluția cazurilor cu Omicron, peste două săptămâni vom şti cu exactitate cât de virulentă este această tulpină.

Omicron ar putea reprezenta sfârșitul pandemiei. Medicul este de părere că noua tulpina Omicron ar putea să însemne sfârșitul pandemiei dar nu și disparitia acestui virus.

Acesta a declarat ca ‘’din datele ştiinţifice pe care le avem până acum, tulpina Omicron are transmisibilitate mult mai mare decât Delta, în schimb se pare că virulenţa este mult mai mică, ceea ce ar putea însemna începutul sfârşitului pandemiei’’.

Florin Roșu a mai declarat ca ‘’ peste două săptămâni vom şti cu exactitate, urmărind evoluţia cazurilor din Africa de Sud, chiar dacă tiparul populaţional este diferit, Europa vs Africa de Sud unde populaţia este formată, în mare parte din persoane tinere’’.

Concluzia medicului Florin Roșu este aceea că anul 2022 va fi unul de transformare a patologiei Covid în gripă. Potrivit informațiilor oferite de autorități, în ultimele 24 de ore, doar 33.923 s-au vaccinat împotriva Sars-Cov-2, în ciuda descoperirii a trei cazuri de infectare cu tulpina Omicron, mult mai contagioasă decât Delta.

Articolul precedentVremea 9 decembrie – Temperaturile sunt în creștere
Articolul următorMinistrul Agriculturii: ”Consider că una dintre prioritățile acestui mandat este reprezentată de capitolul eco-scheme, ținând cont de faptul că ele reprezintă circa 475 de milioane euro pe an”