Având în vedere răspândirea exagerată din ultimii ani a AMBROZIEI, atât la nivel local, cât și național, disconfortul creat persoanelor alergice la această plantă, municipiul Bârlad, în parteneriat cu ANPM Vaslui, va organiza, în data de 28 septembrie 2019, o campanie de eradicare a buruienii AMBROZIA de pe terenurile aparținând domeniului public, prin efectuarea unor lucrări de cosire a terenurilor infestate cu această plantă.

Pe această cale, toți proprietarii de terenuri (persoane fizice sau juridice) infestate cu ambrozie sunt invitați să participe activ la această acțiune în vederea prevenirii înmulțirii acestei plante și reducerii consecințelor negative asupra sănătătii populației.

Combaterea ambroziei este reglementată de Legea nr. 62/2018, H.G. nr. 707/2018, pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018.

Nerespectarea prevederilor legislației în vigoare se sancționează cu amendă de la  750 lei la 5.000 lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 50.000 lei la 20.000 lei, în cazul celor juridice.

  Bârlădenii sunt așteptați să participe într-un număr cât mai mare!

Articolul precedentLidl și Poliția Română dau „Verde la educație pentru circulație”
Articolul următorA început reabilitarea canalizării pluviale din zona Gura Leului din Bârlad