Primăria Municipiului Vaslui s-a alăturat celor care au  stins luminile de EarthHour, organizând acţiuni simbolice dedicate Pământului pe durata unei ore.

Evenimentul a ajuns în acest an la a opta ediție și a adus în centrul Vasluiului reprezentanți de la toate cele șase licee, care au prezentat diferite activități dedicate Orei Pământului.

Mesajul liceenilor a fost legat de problemele cauzate de schimbările climatice și de extra-consum, care sunt atât de grave, actuale și complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global.

Astfel, cei prezenți au putut viziona câteva activități dedicate mediului, prin proiectele celor șase licee din municipiu și programele artistice susținute de Corala ”ALFA” a Asociaţiei Tineretul Ortodox din Vaslui (ATOV), de grupul folk ”Fluierașii” al Școlii Gimnaziale ”Mihail Sadoveanu” Vaslui, precum și de Trupa ”Sky” Iași, care a prezentat un show cu flăcări, uimind publicul prin mișcările și acuratețea dovedită în manevrarea unor obiecte aprinse. Nu au lipsit de la manifestare nici voluntarii Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul”, coordonați de bibliotecarul Gina Păun, dar nici sportivii de la CSM Vaslui, purtători de făclii, asigurând ”lumina vie” a perimetrului în care s-au desfășurat manifestările.

Prezenți la acțiune, reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui au stabilit câștigătorii competiției de proiecte pentru liceeni, trofeul acordat de Primăria Vaslui ajungând la Liceul ”Ștefan Procopiu”.

Tot Primăria a asigurat participanților veste reflectorizante și a distribuit materiale promoționale: agende, pixuri, semne de carte și baloane.

Articolul precedentParticipare numeroasă la Concursul MuzArt
Articolul următorRugbiștii de la RC Bârlad au învins cu 46 – 12 pe CSM Bucovina