Rezultatele negative ale testelor bacteriologice contrazic în mare măsură presupunerea unei toxiinfecții alimentare în cazul deceselor pacienților de la spitalul din Murgeni, care au consumat pește pangasius provenit de la Mănăstirea Florești.

O ipoteză puțin probabilă, se așteaptă și rezultatele culturilor care urmează să fie disponibile în cursul acestei zile. Doar pe baza datelor de laborator, medicii legiști vor putea preciza cu certitudine cauza deceselor, precizează bdbnews.ro .

Până miercuri, toți pacienții internați, inclusiv cei de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, precum și cei spitalizați la Bârlad și Vaslui, vor fi externați.

În același timp, medicii au exclus posibilitatea intoxicației cu pesticide în cazul pacienților decedați.

Cei trei pacienți care au consumat pește pangasius sufereau de diverse afecțiuni și erau în tratament. Specialiștii vor analiza rezultatele culturilor în relație cu tratamentul medicamentos al pacienților.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentMinisterul Educației: Se reiau cursurile de marți, 28 noiembrie, în școlile și grădinițele închise din cauza ninsorilor
Articolul următorRegele pariurilor din România intră în presă! Devine asociat cu Orlando Nicoară, unul dintre interpușii rezerviștilor Statului Paralel