Nu sunt puține exemplele în care parcurile de joacă pentru copii și chiar băncuțele de lângă scările blocurilor din Bârlad, devin adevărate „centre de permanență” pentru o categorie aparte a tinerilor: a celor certați cu bunul simț și civilizația.

Imagini și scene greu de descris în parcul de joacă pentru copii de lângă sediul Poliției Locale Bârlad.

Limbaj obscen, tineri cu vârsta și greutatea cu mult peste limita admisă în acest spațiu destinat celor mici și lipsa iluminatului public, la o oră la care încă era populat.

Puținii părinți care își plimbau sau supravegheau copiii în acest parc de joacă, au fost nevoiți să plece mai mult din cauza unui grup de adolescenți care păreau să facă legea chiar lângă oamenii legii (n.r. – polițiștii locali) care au sediul la cca. 20 de metri de locul cu pricina.

Parc de joacă aflat lângă Poliția Locală din Bârlad.
„Uitați și dvs., la ora asta (19:00-19:20) e beznă iar în parc sunt adolescenți care se dau în leagăne și celelalte chestii destinate doar celor mici. Ce să le zic? Sunt mai înalți decât mine și vorbesc foarte urât. Plus mizeria care o lasă pe jos”, ne-a precizat un bârlădean care ne-a trimis și fotografii care ilustrează cele spuse.

Monitorizare video…

Parcul de lângă sediul Poliției Locale a fost inaugurat pe 1 Martie 2019, odată cu cel din zona Stadion (Asociația nr.7), în prezența primarului Dumitru Boroș, care dădea asigurări că monitorizarea e prioritară.

„Aceste două noi locuri de joacă vor fi monitorizate permanent de camere video, în vederea prevenirii acțiunilor de vandalism. Răspundem în acest fel solicitărilor cetățenilor cu privire la îmbunătățirea condițiilor de joacă pentru copii de toate vârstele. Dar și solicitărilor invitaților noștri de astăzi, care au primit foarte bine aceste noi investiții, în prima zi de primăvară, cerându-ne chiar să modernizăm toate parcurile din municipiu, dacă s-ar putea”, a declarat primarul Dumitru Boroș, pe 1 martie a.c. .

Parcurile/băncuțele din zona Gării și Confecții pe post de „Cartier General” pentru tinerii zgomotoși

Nu puține sunt mesajele primite pe adresa de email a redacției, în care ni se sesizează „puncte fierbinți” din aceste două cartiere învecinate: Gară și Confecții. Dovadă stau însă și discuțiile sau fotografiile/video postate pe rețelele de socializare, cu privire la situații similare în aproape tot orașul.

De la gangul de lângă fostul Bancpost și până la băncuțele din spatele punctului de încasare RDS, ori cele din parcul spatele blocului L2 (zona bisericii Sf. Mina), reclamațiile curg pe adresa noastră de email dar și pe rețelele de socializare.

Aceste zone sunt indicate (după media ridicată a mesajelor/comentariilor) drept cele mai fierbinți, unde tinerii consumă alcool combinat probabil cu substanțe interzis, apoi devin extrem de violenți între ei și foarte zgomotoși.

Tot de pe aceste bănci, în decursul ultimelor 3 luni, au fost ridicați de ambulanțe cel puțin 4 tineri care s-au dovedit intoxicați cu substanțe necunoscute.

Aproape la unison, locuitorii Bârladului fac apel către echipajele Poliției Naționale și Locale să intensifice pe parcursul nopții, patrulele în zonele acestor parcuri și bănci, unde se adună tinerii teribiliști.

Articolul precedentVictorie importantă pentru juniorii 2 de la LPS Vaslui
Articolul următorServiciul de gestionare a câinilor fără stăpân din Bârlad, scos la licitație