Miercuri, 1 mai, de la ora 9, se dă startul unei noi ediții a Drumului Troițelor 2019 la cicloturism, eveniment organizat de Clubul de Ciclism Vaslui.

Plecarea va fi de la stația de carburanți OMV spre Bacău, pe DN2F.

Drumul Troițelor propune mai multe obiective de vizitat, cum ar fi Mănăstirea Poiana lui Borș, Troițele gemene de deasupra satului Buscata, Dealul Mangaralei, la aprox. 500 m altitudine, cel mai înalt punct din județul Vaslui, Troița de pe Dealul Taberei, unde se spune că Ștefan cel Mare avea aici așezată tabăra atunci când a avut loc Bătălia de la Podu Înalt.

Pe traseu mai apar Troița de pe Dealul Cetatea, loc cu o priveliște impresionantă, Teiul secular de la Fundu Văii, comuna Poienești, care în urma unor evaluări efectuate de specialiști de la Grădina Botanică din Iași are 670 de ani, și Troița de pe Dealul lui Toma, un loc foarte pitoresc, ultimul punct de interes din traseu, care totalizează 75 km.

Locurile unde se află troițele sunt locurile unde în vechime se aprindeau acele focuri de avertizare în cazul unor invazii ale tătarilor, turcilor, cazacilor.

Articolul precedentAlertă în județ: Mai multe ambulanțe au preluat 7 victime dintr-un taxi răsturnat
Articolul următorPremii la Olimpiada de Economie