În cursul zilei de astăzi, 28 noiembrie 2023, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – serviciile anticorupție din județele Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Buzău, Ialomița, Bacău și Neamț, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, efectuează percheziții domiciliare în 16 locații, aflate pe raza municipiului Huși, județul Vaslui, dintre care una la sediul unei instituții publice, într-o cauză penală care vizează săvârșirea mai multor infracțiuni, inclusiv de corupție.

În fapt, din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că, începând cu luna iunie 2023 și până în prezent, polițiști din cadrul IPJ Vaslui – Poliția municipiului Huși și din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui ce își desfășoară activitatea pe raza municipiului Huși, având atribuții pe linie rutieră, au pretins și primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 de lei și 1.500 de lei, pentru a nu-i sancționa contravențional, precizează bdbnews.ro .

Faptele penale au fost inițial sesizate printr-un apel efectuat la Call-center anticorupție – 0800.806.806. În cursul zilei de astăzi vor fi puse în executare un număr de 11 mandate de aducere pentru 11 suspecți, dintre care opt agenți de poliție din cadrul IPJ Vaslui – Poliția municipiului Huși, un agent de poliție din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui și două persoane fără calitate specială.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcției Anchete din cadrul DGA, Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR și de cel al conducerii Inspectoratului Poliției Județene Vaslui.

Activitățile operative de astăzi se efectuează cu sprijinul IGJR.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentKlaus Iohannis contestă la CCR legea prin care fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, mai primește 10 ani la șefia Consiliului Legislativ
Articolul următorSchimb de replici între Marcel Ciolacu și George Simion – Liderul AUR i-a dat premierului un volum din Harry Potter