Școala ”Alexandra Nechita” Vaslui a reușit o performanță deosebită anul acesta la faza județeană a Olimpiadei de Limba și Literatura Română, în urma căreia au fost desemnați elevii care vor participa la faza națională a competiției.

Doi dintre cei patru elevi care vor reprezenta județul Vaslui la etapa națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română provin de la Școala ”Alexandra Nechita” Vaslui. Este vorba de elevele Sara Vatavu, de la clasa a V-a, și Andra Parfene, de la clasa a VI-a, ambele pregătite de profesoara Adina Cernoschi.

Cele două eleve au înregistrat și cele mai mari punctaje la categoria gimnaziu (96, respectiv 94 de puncte). Cu această performanță, Școala ”Alexandra Nechita” reușește pentru al doilea an consecutiv să furnizeze unul dintre olimpicii la limba și literatura română.

Anul trecut, eleva Miruna Turbatu, de la clasa a VIII-a, pregătită tot de profesoara Adina Cernoschi, a reprezentat județul la etapa națională.

La clasa a VII-a și a VIII-a, cele mai mari punctaje au fost obținute de elevi din Bârlad. Astfel, la clasa a VII-a, pe primul loc, cu 90 de puncte, s-a clasat eleva Nicole Dobrovolschi, de la Școala ”Episcop Iacov Antonovici”, iar la clasa a VIII-a, cu 92 de puncte, Teodora Caranfil, de la Colegiul ”Gh. R. Codreanu”.

Faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română se va desfășura în perioada 22-26 aprilie, la Iași.

Articolul precedentCasă cuprinsă de flăcări la Munteni de Jos
Articolul următorBârlădean depistat la volan cu o alcoolemie de 0,44 mg/l