În perioada 11 – 31 august 2020, polițiștii rutieri au verificat peste 24.000 de autovehicule înmatriculate în alte state, în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule.

În această perioadă, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru reducerea numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave, la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere – I.G.P.R., au fost organizate acţiuni pentru verificarea legalității documentelor prezentate de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 183.443 de autovehicule, dintre care 24.457  înmatriculate în alte state.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 107.831 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe, 101.940, fiind pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state care au pus în pericol traficul rutier au primit 7.083 de sancțiuni contravenționale.

În aceeași perioadă, la nivel național, au fost reținute 11.181 de permise de conducere (dintre care 709 de permise de conducere conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) și 3.729 de certificate de înmatriculare (dintre care 343 eliberate de autorități din alte state).

Dintre certificatele de înmatriculare reținute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 129 au fost reținute pentru lipsa inspecției tehnice periodice și 144 pentru lipsa asigurării răspunderii civile auto.

Polițiștii au constatat 1.646 infracțiuni, dintre care 97 săvârșite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Articolul precedentSe strică vremea! Se așteaptă furtuni și vijelii, dar și ploi violente
Articolul următorOportunități pentru fermieri: status-ul de sănatate al țării noastre facilitează costuri mai scăzute la export