Peste 800 de poliţişti vasluieni se vor afla în stradă pentru ca trecerea în Noul An să fie făcută în linişte fiind luate măsuri suplimentare, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

Şi în perioada 28 decembrie 2018- 2 ianuarie 2019, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui va fi la datorie, în slujba comunităţii.

Peste 800 de poliţişti din cadrul IPJ Vaslui vor acționa suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Poliţiştii angrenaţi suplimentar fac parte din structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, polițiști din serviciul pentru acțiuni speciale (intervenţie rapidă) precum și poliţişti din cadrul serviciului arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică în locurile în care se vor organiza manifestările specifice sărbătorilor de iarnă, fiind pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi, totodată, să intervină atunci când situaţia o va impune.

În această perioadă, Poliţia Rutieră va acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Întrucât în aceste zile se anticipează valori ridicate de trafic, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță civică numărul polițiștilor a fost suplimentat, în perioada susmenționată urmând a fi folosite 36 aparate radar.

Pentru o deplasare în siguranță, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui atrage atenția la necesitatea respectării regulilor rutiere. Având în vedere condiţiile meteo, înainte de a pleca, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi interesaţi-vă în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgeţi.

Poliţia Română recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie pentru a petrece Sărbătorile de iarnă în siguranţă.

IPJ Vaslui vă dorește un Nou An Fericit, fără evenimente negative!

Articolul precedentControl judiciar pentru doi scandalagii din Bârlad
Articolul următorCe a pregătit Primăria Vaslui în noaptea dintre ani