O ploaie cu grindină și cantități însemnate de apă au căzut asupra localității Bârlad după ce hidrologii au emis, vineri, o avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru judeţele Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi. Avertizarea este valabilă până la ora 22.00.

O ploaie care nu a durat mai mult de jumătate de oră s-a abătut asupra orașului Bârlad, în jurul orei 13:30, și mai multe străzi au fost inundate după ce sistemul de canalizare a fost suprasolicitat, existând situații în care gurile de canal au devenit adevărate „fântâni arteziene”.

În unele zone s-au semnalat căderi de grindină de dimensiunea oului de porumbel.

În continuare județul Vaslui se află sub atenționare Cod Portocaliu de inundații în urma precipitațiilor care se așteaptă să cadă până la ora 22:00.

Locuință inundată după ce a refulat un canal

„Pompierii de la Detașamentul Bârlad intervin pentru evacuarea apei dintr-o casă situată pe Aleea Crângului, în apropierea școlii nr.10, după ce un canal colector a refulat și a inundat curtea și două dintre camerele locuinței. În interiorul casei apa are adâncimea de 30-40 de centimetri. Se intervine cu o autospecială și o motopompă”, au precizat reprezentanții ISU Vaslui.

Articolul precedentMinor din Fâstâci, condamnat la 2 ani de închisoare pentru tâlhărie
Articolul următorDezinsecție în Bârlad: Acțiune de combatere a țânțarilor, căpușelor și muștelor