De ieri, Poliția Locală din Bârlad s-a mutat în casă nouă, pe strada cpt. Grigore Ignat nr. 61, chiar în vecinătatea vestitelor „căsuțe”, locuite de rromii mutați din ghetourile din centrul orașului.

Sediul în care s-a mutat Poliția Locală are o suprafață utilă de 356 metri pătrați și s-a investit peste 150.000 de lei pentru lucrările de reabilitare în fosta locație PIPS. Administrația a plătit pentru construcțiile de pe respectiva suprafață aproximativ 10 miliarde de lei vechi.

“Dacã cetãtenii orasului vor veni la sediul Politiei Locale vor fi primiti într-o institutie decentã, primitoare si cu un spatiu elegant, atunci cred ca deodatã putem sã considerãm cã acordãm respectul cuvenit cetãteanului. Nu mai vorbim de faptul cã serviciile noastre trebuie sã fie de calitate. Intentia noastrã este sã ne realizãm misiunea asa cum ne-au cerut consilierii din Consiliul Local Bârlad, domnul primar, doamna viceprimar si cetãtenii orasului”, a declarat col. (r) Vasile Chelaru.

Firma SC PIPS SA Bârlad era în lichidare de aproape sapte ani, iar clãdirile se aflau pe terenul care era în proprietatea primăriei, comerciantul plătind chirie ani de zile pe el. Dupã ce a intrat în faliment si clãdirea a fost preluatã de lichidator, s-au încercat mai multe vânzãri, însã nimeni nu s-a arãtat interesat, în afarã de Primãria Bârlad, care a achizitionat clãdirea cu aproximativ 900.000 de lei, dintre care 100.000 de lei erau datorii ale PIPS SA cãtre bugetul local. Achizitia a avut loc în luna ianuarie 2018.

„Avem, iatã, un nou sediu pentru Politia Localã prin efortul consilierilor si al primarului. Tin sã le multumesc tuturor consilierilor pentru acest lucru. Nu a fost usor pentru cã investitia pe care am demarat-o aici, la reparatii, s-a ridicat la suma de 150.000 de lei, mai avem câteva lucruri de fãcut. Mã refer în primul rând la exterior. Putem spune cã avem un sediu foarte bun, nu asa cum ar trebui, dar este mult mai bun decât cel pe care îl avem în prezent, douã apartamente, acolo la garã. E un spatiu adecvat Politiei Locale, dar am avut în vedere si siguranta cetãtenilor din aceastã zonã care este sub semnul întrebãrii. Poate prezenta lucrãtorilor din Politie va mai linisti zona Munteni si Podeni”, a precizat primarul Boros.

Articolul precedentVoturile de la două secții au fost renumărate
Articolul următorTrei minori din Vaslui sunt în stare gravă, după ce s-au ars cu benzină