Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit, ascunse asupra unor cetățeni din R. Moldova, două cărți de identitate false care urmau să fie folosite în Germania şi Franța.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri în două mijloace de transport diferite, cetățenii din R. Moldova Ion T. și  Maxim B. în vârstă de 39, respectiv 27 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, polițiștii de frontieră au descoperit asupra acestora, ascunse și nedeclarate, cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care erau imprimate propriile fotografii.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, oamenii legii au stabilit că documentele în cauză sunt false.

”Cu privire la cele constatate, cei doi au declarat că au procurat cărțile de identitate de la conaționali, plătind suma de 150 de euro, fiecare și că urmau să folosească documentele în Germania, respectiv Franța, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă”, a spus Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentDouă vasluience, în lotul României U17
Articolul următorDocument fals depistat la controlul de frontieră