Polițiștii vasluieni de la Rutieră au ieșit la vânătoare de șoferi drogați, o primă acțiune având loc week-end-ul trecut.

Oamenii legii au în dotare un aparat Drug Test, cu ajutorul căruia pot depista conducătorii auto care au consumat substanțe psihoactive.

În doar 6 minute, poliţiştii vor afla dacă șoferul a consumat una din cele 6 substanţe interzise: cocaină, heroină, opium, marijuana, metaamfetamină şi amfetamină.

”Consumul de substanțe psihoactive influențează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceștia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale. Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanțe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte ușor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecințe deosebit de grave”, informează reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Astfel de testări vor fi din ce în ce mai dese în județ. Autorităţile speră astfel să prevină accidentele provocate de şoferi aflaţi sub influenţa drogurilor.

 

Articolul precedentPSD Bârlad cere respingerea validării proiectului legat de scandalul „Terenuri pentru VIP-uri” și sesizează Parchetul
Articolul următorVasluienii vor plăti mai mult pentru apa de la robinete