Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfășurat activități informativ-preventive pe raza întregului județ, cu tematică privind prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor, prevenirea violenței împotriva femeilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și siguranța rutieră

În cadrul Programului național „Școala Altfel”, 45 de elevi și 4 cadre didactice de la Școala ”Elena Cuza” Vaslui au fost instruite de către polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, pe tema combaterii victimizării minorilor.

Alți 20 elevi și 1 cadru didactic au fost instruiți de către polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui pe tema siguranței rutiere, dar și a celei online.

20 de copii din cadrul Centrului de Tineret Negrești și 10 copii aparținând Complexului de Servicii Sociale Negrești au fost vizitați de către ofițerii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Vaslui, în vederea desfășurării unor activități de informare ce vizau următoarele teme: prevenirea delincvenței juvenile, prevenirea victimizării minorilor, prevenirea consumului de droguri, respectiv siguranța pe Internet.

În cadrul proiectului național „Fără discriminare”, polițiștii s-au aflat în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială „Cezar Botez”, comuna Cozmești, sat Fâstâci (125 elevi și 8 cadre didactice).

Totodată, polițiștii au desfășurat activități de informare prin care s-a urmărit prevenirea furturilor din locuințe/anexe gospodărești în comuna Cozmești, sat Fâstâci. Persoanele cu risc de victimizare au primit informații legate de măsurile de protecție pe care fiecare trebuie să le cunoască și să le adopte pentru propria siguranță, dar și pe cea a familiei și a comunității în care trăiește (80 persoane).

În comuna Albești, 25 de persoane au discutat cu polițiștii pe tema violenței în familie. În cadrul activității s-a pus accent pe importanța protejării familiei, pașii pe care victima trebuie să îi urmeze în cazul apariției unor infracțiuni, precum și drepturile acesteia. Totodată, oamenilor le-au fost prezentate reglementările legale privind emiterea ordinului de protecție și a ordinului de protecție provizoriu, precum și modalitățile de sesizare.

Pe parcursul activităților s-au difuzat diverse spoturi audio-vizuale și prezentări în PowerPoint fiind, de asemenea, distribuite și mai multe pliante cu mesaje informativ-preventive, adaptate vârstei şi nivelului de înţelegere.

Articolul precedentSportivi din Vaslui și Iași concurează la Cupa Moldovei la teakwo-do ITF
Articolul următorZeci de șoferi sancționați de polițiștii vasluieni