Peste 60 de polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică au desfășurat activități, pe tot cuprinsul județului Vaslui, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale în vigoare.

Cu ocazia filtrelor instituite, au fost verificate peste 900 de vehicule și testați alcoolscopic peste 900 de conducători de vehicule, urmare a abaterilor constatate, polițiștii aplicând 166 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 56.000 lei.

De asemenea, aceștia au reținut 17 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

Mai mult, au fost constatate și 11 infracțiuni : 5 infracțiuni prevăzute și sancționate de  art. 336 (alin. 1) din Codul Penal, privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 3 infracțiuni prevăzute și sancționate de  art. 335 (alin. 1 și alin. 2) din Codul Penal, privind conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 1 infracțiune prevăzută și sancționată de  art. 337 din Codul Penal, privind refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, 1 infracțiune prevăzută și sancționată de art. 196 (alin. 1) din Codul Penal, privind vătămarea corporală din culpă și 1 infracțiune prevăzută și sancționată de art. 230 (alin. 1) din Codul Penal, privind furtul în scop de folosință.

Polițiștii rutieri atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice: Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!; Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor; Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge; Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Polițiștii vasluieni vor acționa în continuare, în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic, în vederea prevenirii producerii accidentelor rutiere.

Articolul precedentHușana Huși s-a înscris în Liga 3 la fotbal
Articolul următorVasluiancă preluată cu elicopterul SMURD, după ce a căzut din copac