Polițiștii vasluieni sunt instruiţi de către medicii din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui cu privire la acordarea primului ajutor,  în baza parteneriatului dintre Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

30 de polițiști vasluieni din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră şi investigaţii criminale ale Poliției Municipiului Vaslui precum şi ale secţiilor de poliţie rurală arondate, au fost invitații Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui, care i-au instruit în tehnici şi modalităţi de acordare a primului ajutor.

Poliţiştii sunt de multe ori primii prezenţi la locul producerii unor incidente, aceştia având obligaţia morală de a acorda primul ajutor victimelor, până la momentul sosirii personalului medical.

Aceste activităţi sunt organizate în scopul completării pregătirii profesionale a personalului, tematica cursurilor fiind adaptată nevoilor profesionale ale poliţiştilor.

”Cursanţii au fost informați cu privire la acordarea primului-ajutor în caz de resuscitare cardio-pulmonară la adulţi, copii, sugari şi nou-născuţi fiind, de asemenea, prezentate modalități de intervenție în caz de sufocare, epilepsie, hemoragie, respectiv în cazul accidentelor soldate cu persoane rănite. Au fost efectuate manevre demonstrative pe manechine și s-a explicat modalitatea de utilizare a unui defibrilator automat sau semi-automat extern”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui. 

Activităţile de instruire vor continua în perioada următoare şi vor include toţi poliţiştii din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Articolul precedentCSM Vaslui a pierdut meciul cu Steaua, scor 28-33 (12-14)
Articolul următorLiderul sindicaliștilor de la Transurb a intrat în greva foamei