Polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au acționat pe raza județului Vaslui pentru combaterea faptelor ilicite de comerț și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

În perioada 24 martie – 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice  – au executat mai multe acțiuni polițienești pe raza județului Vaslui, pentru prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice și a comercializării produselor farmaceutice din mediul rural.

În cadrul  acțiunii, polițiștii au efectuat controale la peste 520 de agenți economici și au legitimat peste 390 de persoane, iar în urma neregulilor constatate s-au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 85.000 lei. Cele mai multe sancțiuni  – 24 – au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.  nr. 1/1999 raportate la Ordonanțele Militare privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19,  iar 19 au fost aplicate pentru abateri săvârșite la Legea 12 din 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicit.

Totodată, au fost confiscate mai multe produse comercializate fără documente legale de proveniență (alcool sanitar, produse de curățenie, legume, fructe și alimente) în valoare totală de peste 4.200 lei, precum și suma de 500 lei.

Articolul precedentBILANȚ OFICIAL LA ZI: 11 cazuri de Coronavirus în județul Vaslui! – 3183 de cazuri confirmate în România!
Articolul următorBărbat reținut de polițiști după ce a încălcat un ordin de protecție