În perioada 8 februarie 2019, ora 16.00 – 11 februarie 2019, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit la 32 misiuni, astfel:

  1. Misiuni de acordare a asistenţei medicale
  • 25 interveții ale echipajelor de prim ajutor calificat pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
  1. Misiuni de prevenire şi stingere a incendiilor
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 02.2019, începând cu ora 18.18, a Detașamentului de Pompieri Bârlad. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă şi un echipaj de prim ajutor, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Grăjdeni, comuna Fruntişeni, judeţul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta în zona coşului de fum, în pod, cu probabilitatea de propagare la întreaga locuință. Urmare a incendiului au ars elementele aferente acoperişului înzona coşului de fum şi a fost degradate şase coli de tablă. A fost salvată locuința cu bunurile aferente. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coşului de fum, neprotejat termic faţă de elemntele combustibile.
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 02.2019, începând cu ora 20.50, a Secţiei de Pompieri Huşi. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o magazie proprietate, în municipiul Huşi. Au ars 10 kg de rumeguş şi alte bunuri în zona mijlocului electric lăsat sub tensiune. Datorită intervenţiei imediate a pompierilor a fost salvată magazia şi casele învecinate. Cauza probabilă de producere a incendiului efectul termic al mijlocului electric sub tensiune, lăsat nesupravegheat.
  • o misiune de stingere a incendiilor, în data de 02.2019, începând cu ora 02.51, a Secţiei de Pompieri Huşi. Militarii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă şi un echipaj de prim ajutor, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o locuinţă, în localitatea Lunca Banului, comuna Lunca Banului, judeţul Vaslui. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacără la podul casei. Au ars aproximativ 30 metri pătraţi de acoperiş din plăci de azbociment, pe astereală din lemn, 25 metri pătraţi tavan din PAL, uşi ferestre, mobilier, textile diverse şi actele proprietarului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coşului de fum, neprotejat termic faţă de materialele combustibile.
  1. Misiuni de asistenţa persoanelor
  • trei misiuni privind transportul pacienţilor la ambulanţă, cu un echipaj de stingere, în data de 08 şi 10 februarie 2019, în municipiul Bârlad, iar în data de 11 februarie 2019, în municipiul Vaslui.
  • o misiune de deblocare a unei uşi, în municipiul Vaslui, la data de 02.2019, orele 09.47.
Articolul precedentPolițist trimis în judecată de procurorii DNA Iași
Articolul următorComstar, locul 4 la Brașov Indoor Cup