Ziua Pompierilor din România va fi marcată la Vaslui prin ”Porți deschise” în toate unitățile Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești, Murgeni și Ivănești.

Activitățile vor debuta joi, 13 septembrie, de la ora 10, cu ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție și deschiderea unor puncte de informare preventivă.

Pe 6 septembrie, pompierii vasluieni au participat la o serie de competiţii sportive, constând în minifotbal, tenis de  masă sau şah, care au avut loc la Sala Sporturilor din municipiul Vaslui. Participanţii  din toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui s-au întrecut în aceste competiţii, echipa Detaşamentului de Pompieri Vaslui fiind câștigătoare la minifotbal, reuşind să învingă reprezentanţii celorlalte subunităţi.

Pentru a marca acest eveniment, dedicat Zilei Pompierilor din România, în data de 13 septembrie 2018, începând cu ora 10.00 se vor organiza ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, puncte de informare preventivă, precum și  activități de ”Porți deschise” unde îi așteptăm pe toți cetățenii din Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești, Murgeni și Ivănești în subunitățile de intervenție și punctele de lucru.

Pe teritoriul judeţului Vaslui, prima „comandă pojărnicească” a luat fiinţă la Bârlad la 1841, anul acesta împlinindu-se 177 de ani, fiind astfel a doua unitate militară de pompieri înfiinţată în ţara noastră după cea de la Iaşi, care a fost înfiinţată în anul 1835 (acum 183 ani). Următorul oraş din judeţ în care a fost înfiinţată „comanda pojărnicească” a fost Huşi, în anul 1850 (acum 168 ani), urmat de Vaslui, în 1852 (166 ani), companiile de pompieri fiind compuse, de regulă, din „ofiţeri, unterofiţeri, de pojarnici, barabancici şi conoval cu cai, sacale, tulumbe şi căruţe”.

”Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, comanda inspectoratului transmite tuturor celor ce activează în domeniul managementului situațiilor de urgență, colaboratorilor, precum și cetățenilor ce vin în sprijinul nostru pe timpul acțiunilor desfășurate sincere urări de sănătare, fericire și împliniri”, au transmis reprezentanții IJSU Vaslui.

Articolul precedentSe închid școli la Vaslui
Articolul următorHușana Huși, primul lider la liga a patra