Veteranul atleţilor din Bârlad, Aurel Anița, a împlinit 64 de ani pe pista de atletism. De ziua lui şi-a făcut cadou o medalie la Campionatul național de atletism masters în sală, de la București. 

”Imaginați-vă cursele de 1500 m și 3000 m de la București, să fii condus 1460 m și respectiv 2970 m și să revii pe ultimii metri și să câștigi, iar la 3000 m să ți se cânte La mulți ani, pentru cei 64 ani, simți tot ceea ce este mai frumos în viață. Astfel de situații te încarcă cu energii pozitive, gândești pozitiv și asta este ceva minunat”, spune bârlădeanul.

Aurel Anița nu are nimic din resemnarea vârstei a treia. Aleargă ca la 18 ani, face kilometri săptămânal și este multiplu campion național și balcanic.

Aproape nimănui, din cei care nu îl știu, nu-i vine să creadă. Toți se întreabă cum se poate așa ceva, dacă nu este cumva vreo șmecherie publicitară și apoi se întreabă de ce aleargă în loc să stea liniștit acasă și să aibă grijă de nepoți. Însă, Aurel. sportul a devenit un mod de viață.

”Este foarte frumos și plăcut. Dau un exemplu pozitiv nepoților mei și generației tinere. Nu am cuvinte să vă spun de satisfacții. Am practicat în permanență atletismul. Până în 1989 participam la sportul de masă cu rezultate remarcabile la finalele pe țară: crosul Tineretului, cupa Forestierului, crosul Tânărul muncitor, cupa Tinerilor de la sate, dinamoviada în perioada stagiului militar, etc”, a completat atletul veteren.

Acesta a înființat la nivel de Bârlad grupul ”Atlet la orice vârstă”, care se bucură din ce în ce mai mulți adepți: ”Noi alergăm prin rotație, dar pe total suntem mai mult de 20 alergători”.

Veteranul de la Bârlad este campion balcanic la 400 m, 800 m și 2000 m obstacole, vicecampion balcanic la 1500 m, 2000 m obstacole și semimaraton, rezultate obținute în ultimii 4 ani.

”În tinerețe, am câștigat cupa Forestierului, la 1500 m, 5 ani consecutiv, medalie de argint și bronz la dinamoviada la cros și 3000 m, medalie de bronz la crosul Tineretului, La veterani, am zeci de titluri naționale, de la 200 m și până la semimaraton”, a precizat Aurel Anița.

Sportivul din Bârlad are și un mesaj pentru tânăra generație: ”Lăsați telefoanele, tabletele, calculatoarele, barurile și veniți la alergare, la mișcarea în aer liber, în parcuri, pe dealuri. Veți mult mai sănătoși, mai frumosi și mai fericiți!”.

Articolul precedentTineri din Bârlad, prinși de jandarmi cu substanțe „necunoscute”
Articolul următorMonica Anghel și Paula Seling, le cântă vasluiencelor de 8 martie