Astăzi s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui, pentru stabilirea unor măsuri ce se impun în gestionarea operativă a eventualelor situaţii de urgenţă, ținând cont de prognoza meteo din următoarele zile, când sunt anunțate ninsori pe teritoriul județului.

Secția Bârlad a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași susține că este pregătită pentru intervenție, în caz că situația o impune.

În prezent sunt pregătite 11 utilaje proprii de deszăpezire și a solicitat deja firmei cu care a încheiat contractul de deszăpezire alte 17 utilaje, astfel că pentru sezonul rece se va lucra cu 28 de astfel de autospeciale pe drumurile naționale și european.
În stoc are deja jumătate din cele peste 7.000 tone de sare comandate.
Și Consiliul Județean Vaslui este pregătit pentru perioada de iarnă, având jumătate din cele 4.000 tone de nisip, întreaga cantitate de sare comandată, intervenind deja pe 7 drumuri județene, din cauza poleiului.

Și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui are întreaga logistică pregătită pentru intervenție, având la dispoziție 3 autofreze, o șenilată, 2 camioane 6×6 noi, 2 microbuze de persoane și restul autospecialelor.

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui a anunțat că a echipat toate ambulanțele funcționale pentru sezonul rece, iar Inspectoratul Județean de Jandarmi pune la dispoziție forța umană, pentru sprijin în eventualele misiuni de intervenție.

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră are pregătite mai multe mașini de teren, pentru a acorda sprijin comunităților din zona de graniță.
Inspectoratul de Poliție Vaslui patrulează întreg județul, iar acolo unde se vor înregistra probleme, vor fi semnalate imediat, pentru intervenție.

La rândul lor, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vaslui au precizat că au centrele de permanență funcționale și au actualizat întreaga bază de date cu persoanele dializate sau cu probleme medicale deosebite.

Prefectul Eduard-Andrei POPICA a cerut primarilor din județ să monitorizeze persoanele singure, să popularizeze adresele centrelor unde vor fi găzduite pe perioada rece persoanele fără adăpost și să anunțe ce utilaje au pregătite pentru intervenția la deszăpezire sau dacă au contracte încheiate cu operatori privați pentru aceste lucrări.

Articolul precedentMesajul lui PS Ignatie în Postul Crăciunului
Articolul următorInspectoratul Școlar Județean Vaslui, în sărbătoare!