Grupul Silk Sonic a câştigat premiul Grammy acordat celui mai bun cântec al anului pentru „Leave The Door Open”, la cea de-a 64-a ediţii a acestor premii care anul acesta se desfăşoară la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas, relatează EFE.

 

Piesa interpretată de Silk Sonic, grupul de R&B format din artiştii Bruno Mars şi Anderson Paak, s-a plasat în fruntea altor nouă cântece printre care şi „Drivers License”, a Oliviei Rodrigo, care întrunea cele mai mari expectative pentru a câştiga la această categorie.

Printre celelalte piese figurau „Happier Than Ever” (de Billie Eilish), „Kiss Me More” (Doja Cat cu SZA), „Peaches” (Justin Bieber, Daniel Caesar şi Giveon) sau „Right On Time” (Brandi Carlile).

 

Trofeul Grammy pentru cel mai bun cântec al anului este acordat doar compozitorilor, în timp ce premiul la categoria cea mai bună înregistrare a anului este acordat cântăreţilor, producătorilor şi inginerilor de sunet.

Pentru „Leave The Door Open” au fost premiaţi Brandon Anderson, Christopher Brody Brown, Dernst Mile II şi Bruno Mars.

 

Ei au urcat pe scenă după anunţarea premiului de către maestrul de ceremonii, Trevor Noah şi au mulţumit Academiei Naţionale a Artelor şi Ştiinţelor de Înregistrări a Statelor Unite pentru această mare onoare.

Silk Sonic au susţinut şi un recital în deschiderea galei premiilor Grammy şi au încântat publicul cu performanţa lor.

Grupul avea în total opt nominalizări, printre care pentru cea mai bună înregistrare a anului, cea mai bună reprezentaţie de R&B şi cel mai bun cântec, „Leave The Door Open”.

Olivia Rodrigo a primit duminică seară gramofonul de aur pentru cel mai bun artist al anului la gala premiilor Grammy care se desfăşoară la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas, relatează EFE.

 

„Acesta este el mai mare vis al meu care a devenit realitate”, a asigurat tânăra cântăreaţă în vârstă de 19 de ani, la primirea premiului din mâinile artistelor Dua Lipa şi Megan Thee Stallion, anterioare câştigătoare ale acestui premiu.

Ascensiunea la faimă a Oliviei Rodrigo a avut un parcurs vertiginos similar altor fenomene precum Billie Eilish sau Rosalia, de la lansarea premiului său cântec la începutul anului 2021, „Drivers License”.

În 2020, tânăra era deja vedetă a serialului difuzat de Disney Channel, „High School Musical: The Musical: The Series”, când a început să posteze pe contul său de Instagram videoclipuri în care interpreta compoziţii proprii la pian.

Una dintre acestea a atras atenţia casei de discuri Interscope, care a impulsionat cariera unor staruri ca Lana del Rey şi Lady Gaga, pentru a-i lansa primul său single.

Cu versuri simple despre o dezamăgire în dragoste, piesa a avut peste 21 de milioane de vizualizări în primele trei zile şi a bătut noi recorduri pe platformele de \”streaming\”.

Balada a devenit virală pe platforma TikTok şi a clasat-o pe Olivia Rodrigo ca artista cea mai ascultată din lumea muzicii anglo-saxone, în fruntea unor vedete ca Justin Bieber, Ariana Grande şi The Weekend.

După acest succes uriaş, ea a anunţat că lucrează la primul său album.

Câteva luni mai târziu, ea a lansat „Sour”, considerat cel mai bun album al anului de publicaţii ca Rolling Stone şi care a plasat-o pe tânăra Rodrigo alături de un alt nume mare al generaţiei Z, Alanis Morissette, care a câştigat premiul Grammy în 1996 pentru „Jagged Little Pill”.

Olivia Rodrigo deţine în total 7 nominalizări la premiile Grammy printre care pentru cea mai bună artistă debutantă, cel mai bun album al anului şi cea mai bună înregistrare a anului.

Cea de-a 64-a ediţie a premiilor Grammy a ajuns la final fiind dominată în principal de grupul Silk Sonic, care a câştigat trofeul la categoria cântecul anului şi înregistrarea anului; Olivia Rodrigo, căreia i-a fost înmânat gramofonul de aur pentru cel mai bun artist debutant şi Jon Batiste, recompensat pentru cel mai bun album al anului, cu „We Are”, relatează EFE.

La ediţia de anul acesta, care s-a desfăşurat în mod excepţional la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas, lista câştigătorilor este următoarea:

Înregistrarea anului: „Leave The Door Open”, de Silk Sonic

Cântecul anului: „Leave The Door Open”, Silk Sonic

Albumul anului: „We Are”, Jon Batiste

Cel mai bun artist debutant: Olivia Rodrigo

Cel mai bun album country: „Starting Over”, Chris Sapleton

Cea mai bună interpretare rap: „Family Ties”, de Baby Keem şi Kendrick Lamar

Cel mai bun videoclip: „Freedom”, Jon Batiste

Cel mai bun album rock al anului: „Medicine al Midnight”, Foo Fighters

Cea mai bună interpretare metal: „Dream Theater”, The Alien

Cea mai bună interpretare pop individuală: „Drivers License”, Olivia Rodrigo

Cel mai bun album pop vocal: „Sour”, Olivia Rodrigo

Cea mai bună interpretare pop în gruo sau duo: „Kiss Me More”, Doja Cat ft. SZA

Cel mai bun album R&B: „Heaux Tales”, Jazmine Sullivan

Cel mai bun album de muzică urbană: „El Ultimo Tour Del Mundo”, Bad Bunny

Cel mai bun album de jazz instrumental: „Skyline”, Ron Carter, Jack DeJohnette şi Gonzalo Rubalcaba

Cel mai bun album de jazz vocal: „Songwrights Apothecary Lab”, Esperanza Spalding

Cea mai bună interpretare corală: „Mahler: Symphony No. 8, ‘Symphony Of A Thousand” , Gustavo Dudamel (Orchestra Filarmonică din Los Angeles).

Articolul precedentRisc radioactiv ridicat, în zona Kievului: soldații ruși au săpat tranșee și au amplasat mine terestre
Articolul următorVremea 4 aprilie – Se întorc ninsorile în multe zone din țară – Vreme deosebit de rece pentru început de aprilie