Preoții din cele trei protopopiate, Vaslui, Bârlad, Huși, ale Episcopiei Hușilor s-au întrunit în conferința semestrială de toamnă.

Întâlnirea a debutat cu slujba Sfintei Liturghii oficiate de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, în biserica cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfântul Mare Mucenic Mina” din municipiul Vaslui.

După Sfânta Liturghie a urmat, în sala mare a Casei de Cultură ”Constantin Tănase” din Vaslui, conferința cu tema „Responsabilitatea slujirii preoțești: rânduială, exigență și rutină” susținută de Prof. Conf. Univ. Dr. Patriciu Vlaicu, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și preot la Parohia Ortodoxă „Sfântul Nicolae” din Bruxelles. Părintele profesor a îndemnat ca „fiecare celulă din trupul lui Hristos, din corpul eclesial, să fie lucrătoare. Noi, ca preoți, să fim vectori de slujire și să încurajăm toate slujirile celor din comunitatea parohială”. De asemenea, părintele conferențiar a afirmat că exigența, în slujirea preoțească, înseamnă claritate, iar canonul canoanelor este „credința lucrătoare prin iubire!”.

Părintele Episcop Ignatie a făcut apel la întărirea conștiinței eclesiale: „Intensitatea conştiinței curate ne dă și intensitatea responsabilității noastre în slujirea preoțească. Cu cât conştiința noastră este mai curată, în tot ceea ce facem noi, atunci este și maximă responsabilitate. Iar unde este maximă responsabilitate, acolo este și maximă asumare.”

Articolul precedentUn tânăr, în stare critică la spital, după ce a fost înjunghiat de cumnat
Articolul următorKarate Kensei, prezentă la CN de karare tradițional shotokan-fudokan