Dumitru Buzatu, preşedintele organizaţiei PSD Vaslui, a declarat că este mulțumit de proiectul de buget din acest an.

El a mai precizat că întotdeauna vor exista discuții înainte de votul privind bugetul de stat, deoarece există „interese care trebuie satisfăcute în limita posibilului”.

„Întotdeauna sunt emoţii la buget, pentru că există o multitudine de interese ale colegilor, ale unităţilor administrativ-teritoriale care până la urmă trebuie satisfăcute în măsura posibilului. Şi eu sunt mulţumit (n.r. de proiectul de buget), pentru că într-o măsură foarte mare şi mai ales în planul investiţiilor al programelor naţionale de dezvoltare s-a primit un ajutor semnificativ”, a spus Buzatu.

Președintele CJ Vaslui consideră că unităţile administrativ-teritoriale pot susține cheltuielile sociale.

„Noi susţineam până la această dată aproximativ 35, în condiţiile în care alocaţiile erau mult mai mici pe persoană, sunt 35-40% din bugetul asistenţei sociale şi la o primă estimare, aşa cum au fost avansate cifrele, credem că vom putea susţine. (…) Asistenţa socială are grijă de oamenii din teritoriile respective şi chiar dacă nu s-ar da, trebuiau să fie date din banii guvernamentali. Dacă s-au mărit sumele, trebuie să alegem. Ori ne dorim să avem control la nivel local asupra acestor activităţi, ori dacă nu, ne bazăm pe ceea ce bugetul ne dă. Nu putem în acelaşi timp să cerem şi noi din ce în ce mai mulţi bani şi să suportăm cât mai puţine dintre cheltuielile statale”, a afirmat Buzatu.

Despre criticile Asociaţiei Municipiilor din România privind bugetul, el a susţinut: „Probabil că unii sunt nemulţumiţi şi mai există şi o mentalitate: pentru că tot se face bugetul, să luăm cât mai mult”.

Social-democratul s-a declarat îngrijorat de ultimele plecări din PSD, însă a susţinut că cei care au plecat trebuie să precizeze motivele.

„Eu sper că-şi vor reveni. (…) Cei care sunt nemulţumiţi găsesc tot felul de motive. Destul de complicat să judeci veridicitatea acestor motive, pentru că cea mai mare parte a acestor oameni au fost oameni care s-au format, au căpătat o anumită anvergură politică în PSD. Ei trebuie să răspundă. (…) Sigur că mă îngrijorează (n.r. aceste plecări)”, a spus Buzatu.

Articolul precedentSe circulă în condiţii de ceaţă pe mai multe drumuri din județul Vaslui
Articolul următorUn liberal, șeful echipei de campanie la ALDE