Primăria Vaslui va construi o creșă și o grădiniță prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Alte două proiecte privind construcția de case sociale în suburbia Rediu și dezvoltarea rețelelor de transport local sunt în prezent la verificare la Ministerul Dezvoltării.

Tot în perioada următoare vor fi semnate contractele de finanțare pentru alte două proiecte care vizează extinderea parcului Copou și construcția unor ateliere școlare la Liceul „Ion Mincu”.

”Avem o finanțare de 27 milioane de euro de care trebuie să profităm. Vrem ca până în luna septembrie 2019 această sumă să fie asigurată ca sursă sigură de finanțare a investițiilor. De regulă, întocmirea proiectelor durează aproximativ 60 de zile. În acest ritm, ne dorim ca în primul trimestru al anului 2020 să se înceapă lucrările la creșă și la grădiniță”, a precizat primarul Vasile Pavăl.

Creșa va fi construită pe terenul care a aparținut fostei unități militare din centrul municipiului Vaslui. De asemenea, grădinița va fi ridicată pe un teren din fața Spitalului Județean de Urgență Vaslui, urmând ca grădinița din Cartierul 13 Decembrie care funcționează la parterul unui bloc să fie desființată.

Articolul precedentCSM Vaslui participă la Cupa Speranței!
Articolul următorDe astăzi au apărut noi sensuri unice pe străzile din municipiul Vaslui