Primăria municipiului Vaslui a pus în dezbatere publică un document, intitulat “Politicii de parcare pentru mobilitate urbană a municipiului Vaslui”, cu privire la găsirea unor soluții de rezolvare a problemei locurilor de parcare.

Astfel, municipalitatea propune un set de măsuri și proiecte care se referă la eliminarea parcărilor neregulamentare, instituirea unor taxe pentru parcare, controlul accesului și, implicit, al parcării în zona centrală a orașului.

Conform datelor statistice, Vasluiul deține 22.279 mijloace de transport, din care 17.486 de vehicule sunt deținute de persoanele fizice.

La acestea se adaugă mașinile aflate în tranzit, estimate a fi de patru ori mai multe. Din acest motiv, traficul din Vaslui este de cele mai multe ori la limita de sus a intensității admise, existând zone foarte aglomerate.

În plus, municipiul Vaslui se confruntă cu o lipsă acută a locurilor de parcare.

“La nivel local nu există un număr suficient de locuri pentru parcare, nici publice și nici rezidențiale, care să satisfacă cererea din ce în ce mai mare”, spune primarul Vasile Pavăl.

În Vaslui există doar două parcări cu plată, cu un total de 200 de locuri, aflate în proximitatea celor două piețe agroalimentare, și 181 de parcări rezidențiale și non-rezidențiale, pe domeniul public, inclusiv cele din fața blocurilor, având suprafețe cuprinse între 50 și 1.500 de metri pătrați.

În aceste condiții, Primăria Vaslui propune instalarea unor sisteme de taxare a parcării, pentru mai multe locații situate în zona centrală.

Articolul precedentConcurs de afișe pentru ”Hora din Străbuni”
Articolul următorTombolă cu premii la meciul de Cupă!