Gelu Pecheanu, primarul comunei Drânceni a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), urmând a fi demis din funcție, după ce decizia instanței va ajunge la Prefectură.

Gelu Pecheanu, primar la Drânceni de zece ani, a fost acuzat că a concesionat 75 de hectare din terenul comunei, cu o sumă derizorie, societăţii fiului său, căuria i s-a reţinut infracţiunea de complicitate la conflict de interese.

Potrivit procurorilor, hotărârea de concesionare s-a aprobat de Consiliul Local Drânceni, prin încredinţare directă, pentru o perioadă de 25 de ani cu posibilitatea de prelungire, stabilindu-se o redevenţă anuală de 25 lei/ha. Consiliul Local Drânceni a împuternicit pe primarul comunei Drânceni să ia toate măsurile legale şi necesare, în vederea îndeplinirii precedurilor de concesiune şi semnarea contractului de concesiune.

Incompatibilitatea primarului de la Drânceni a fost sesizată şi de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în anul 2015, primarul însă a contestat raportul inspectorilor ANI, procesul civil ajungând pe rolul Curţii Supreme. Apărarea primarului s-a bazat pe faptul că el doar a semnat contractul, că decizia concesionării terenul a fost luat de Consiliul Local şi nu de el personal.

Articolul precedent”Ora veselă” la Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul”
Articolul următorVasluian reținut în Vama Veche în baza unui mandat european de arestare