Gelu Pecheanu, primarul comunei Drânceni a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), urmând a fi demis din funcție, după ce decizia instanței va ajunge la Prefectură.

Gelu Pecheanu, primar la Drânceni de zece ani, a fost acuzat că a concesionat 75 de hectare din terenul comunei, cu o sumă derizorie, societăţii fiului său, căuria i s-a reţinut infracţiunea de complicitate la conflict de interese.

Potrivit procurorilor, hotărârea de concesionare s-a aprobat de Consiliul Local Drânceni, prin încredinţare directă, pentru o perioadă de 25 de ani cu posibilitatea de prelungire, stabilindu-se o redevenţă anuală de 25 lei/ha. Consiliul Local Drânceni a împuternicit pe primarul comunei Drânceni să ia toate măsurile legale şi necesare, în vederea îndeplinirii precedurilor de concesiune şi semnarea contractului de concesiune.

Incompatibilitatea primarului de la Drânceni a fost sesizată şi de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în anul 2015, primarul însă a contestat raportul inspectorilor ANI, procesul civil ajungând pe rolul Curţii Supreme. Apărarea primarului s-a bazat pe faptul că el doar a semnat contractul, că decizia concesionării terenul a fost luat de Consiliul Local şi nu de el personal.