ACTUALIZARE. Pacientul din Bârlad, în vârstă de 61 de ani depistat cu COVID 19, transferat vineri la Iași, se află în stare de sănătate bună, conform surselor medicale.

Postările de pe rețelele de socializare, conform cărora bărbatul a decedat nu sunt decât „fake news”-uri.

INFORMAȚI-VĂ DOAR DIN SURSE OFICIALE!


Primul caz de infectare cu noul coronavirus la Bârlad a fost identificat joi seara de autorități. Pacientul, în vârstă de 61 de ani, a ajuns la UPU din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” cu simptome specifice: febră, tuse și dificultate în respirație.

Bărbatul din Bârlad s-a întors recent din străinătate, din Statele Unite. Se speculează că aceasta ar fi intrat în contact cu mai multe persoane, soția acestuia lucrând în contabilitate la o cunoscută clinică medicală din oraș, în zona centrală.

În acest sens se efectuează o anchetă epidemiologică la scară largă, deoarece se presupune că soția pacientului de 61 de ani, ar fi intrat în contact cu foarte multe persoane, prin prisma meseriei pe care o practică.

Cazul a ajuns în presă înainte ca autoritățile să-l comunice public, în acest sens deja existând informații că s-a demarat o anchetă având ca obiect o scurgere de informații în care ar fi implicați funcționari publici de rang înalt.

„Având în vedere faptul că informația a ajuns în presă înainte să ajungă la corpul medical și la conducerea spitalului, nu putem decât să confirmăm primul pacient cu COVID-19 al Spitalului Municipal de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad. Este vorba despre un bărbat de 61 de ani, din Bârlad, care a fost adresat CPU Bârlad pentru tuse, febră și dispnee ușoară pe data de 25 martie. Anamneza a relevat istoric de călătorie în SUA, pacientul revenind în țară în data de 11 martie 2020. Există o anchetă epidemiologică în derulare în vederea stabilirii contacților. Pacientul a fost preluat de medicul din CPU cu echipament de protecție direct în zona de izolare, s-a prelevat testul și, ulterior, a fost internat izolat în Sectia de Boli Infecțioase. În cursul serii trecute (26 martie, n.r.) s-a confirmat prezența SARS Cov2 prin Real Time PCR și s-a inițiat medicația specifică prevăzută în protocol. Conducerea spitalului dorește demararea unei anchete în ceea ce privește modalitatea în care informațiile au ajuns în presă înaintea unui comunicat oficial. Nu ne dorim panică în randul locuitorilor municipiului Bârlad”, a declarat dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al unității spitalicești.

Articolul precedentEmisiunea „Legile puterii” revine la Realitatea PLUS. Mădălina Dobrovolschi, față în față cu cei mai puternici oameni în stat
Articolul următorTrust Motors oferă 3 autovehicule Peugeot Institutului „Matei Balș”, în urma apelului la solidaritate al Trustului Realitatea