Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean din R. Moldova care conducea un ansamblu de vehicule deşi permisul de conducere deţinut nu îi dădea acest drept.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat cetățeanul din R. Moldova  I.G., în vârstă de 29 de ani, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

”La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că I.G. este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria  „B” , iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi este necesară și categoria „BE”. Cu privire la cele constatate I.G. a declarat că a preluat ansamblul de vehicule din stația Petrom, situată în proximitatea P.T.F. Albița, şi l-a condus pe drumurile publice din România până la controlul de frontieră, deşi avea cunoştinţă că permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Articolul precedent45 de cazuri de gripă în județul Vaslui
Articolul următorUn vasluian a ajuns în comă la spital, după ce a fost agresat de fratele său