Doi bârlădeni s-au ales cu dosare penale, pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au oprit în trafic un autoturism care se deplasa din direcția Negrești, către Strada Călugăreni. Conducătorul auto, un bărbat de 47 de ani, din Bârlad, județul Vaslui fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință, bărbatului i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și s-a întocmit dosar de cercetar penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineatul 1 din Codul Penal.

De asemenea, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală 8 Iana, în urma efectuării serviciului de patrulare pe raza comunei Puiești, au oprit spre verificare un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat de 53 de ani, din Bârlad, județul Vaslui.

Întrucât bărbatul nu a putut fi supus testarării cu aparatul alcooltest, a fost condus la Spitalul Municipal ”Elena Beldiman” Bârlad, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineatul 1 din Codul Penal.

Articolul precedentLa volan, fără a poseda permis de conducere
Articolul următorBârlad: se dau ajutoarele pentru încălzire