16 dosare cu nereguli majore încredințării minorilor către asistenți maternali.

Bârlad, 14 noiembrie 2023 – Într-o acțiune coordonată de descinderi în forță, procurorii Serviciului Anticorupție Vaslui, la solicitarea DNA Iași, au efectuat percheziții la două sedii ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui din municipiul Bârlad și la domiciliul unui paznic al instituției. Acestea au avut loc în urma sesizării unor fapte grave de corupție, presupus legate de modul în care au fost încredințați mai mulți minori unor asistenți maternali, precizează bdbnews.ro .

Surse apropiate anchetei au declarat că există 16 dosare în care au fost identificate mari nereguli în procesul de încredințare a copiilor, alimentând suspiciunile de practici corupte. Procurorii însoțiți de jandarmi au efectuat percheziții la Complexul de Servicii nr. 1 și la Complexul de Servicii nr. 2 din municipiul Bârlad încă de la primele ore ale dimineții, confiscând documente și alte materiale relevante pentru anchetă.

Simultan, anchetatorii au făcut o vizită la domiciliul unui paznic al DGASPC Vaslui, în localitatea Popeni, față de care există plângeri. Aici au fost efectuate percheziții pentru a descoperi eventuale legături cu presupusele fapte de corupție și pentru a strânge dovezi necesare anchetei.

Ancheta, inițiată ca urmare a sesizării DNA Iași, are ca obiectiv clarificarea procesului de încredințare a minorilor, asigurându-se că aceștia sunt plasați în medii sigure și sănătoase.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentProcurorii intră în forță în mafia gunoaielor – Anchetă uriașă – VIDEO
Articolul următorLegea pensiilor se votează în plen, după ce a primit raport de admitere în comisiile din Senat