Sediul Școlii ”Dimitrie Cantemir” Vaslui

Timp de o săptămână, Şcoala “Dimitrie Cantemir” Vaslui este în sărbătoare. Sub titulatura “Cantemiriana…la 20 de ani””, conducerea unităţii gimnaziale a pregătit o serie de manifestări dedicate patronului spiritual, Dimitrie Cantemir.

Debutul a avut loc astăzi, cu marcarea Zilei Armatei României în școli și activitatea ”Pe urmele lui Cantemir”.

Mâine are loc simpozionul “Cantemiriana…la 20 de ani”

Scriitorul Teodor Pracsiu, în calitate de moderator, va aduce în prim plan personalitatea domnitorului Dimitrie Cantemir, prin lucrările ce vor fi prezentate de profesorii din mediul universitar ieșean, Emanuela Ilie, Lordeana Cuzmici și Claudia Tărnăuceanu, de la Universitatea ”Al.I.Cuza” Iași.

Miercuri, elevii şcolii vor participa la concursul interdisciplinar ”Cronos”, ajuns la a zecea ediție.

De asemenea, joi are loc concursul “Matematica și Științe-aventura cunoaşterii”, iar vineri se va desfăşura concursul interjudeţean “Descrierea Moldovei”, aflat la a opta ediție.

În cadrul acţiunii “Şcoala părinţilor”, psihologul Anca Ailincăi va prezenta ”Gestionarea emoțiilor în diferite momente din viață”.

Nu lipsesc programele artistice, iar preșcolarii de la Grădinița 6, structură a școlii, vor organiza simpozionul județean ”Comoara din cămara bunicii”, aflat la a treia ediție.

Articolul precedentTrofeul ”Istoria fără manual” a ajuns la Tăcuta
Articolul următorSute de locuri de muncă vacante în spațiul economic european