10 profesori metodişti și membrii ai Consiliului Consultativ pentru disciplina Fizică, de la  Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, împreună cu inspectorul de specialitate Irina Dumitraşcu, au participat la un schimb de experienţă sub forma unui Seminar Internaţional de Fizică, organizat de Liceul Teoretic ”Olimp” din localitatea Puhăceni.

Această acţiune a fost facilitată de ISJ Vaslui, care a încheiat un Acord de Cooperare Internaţională cu Direcţia Educaţie din Raionul Anenii Noi din Republica Moldova.

Activitatea s-a desfăşurat sub forma unui Seminar Raional, cu tema ”Dezvoltarea  inteligenţelor multiple ale elevilor în cadrul procesului educaţional”, la care au participat toţi profesorii de fizică din raionul  Anenii Noi.

În prima parte, Tatiana Pădureţ, profesor de fizică la IPG Visegrad Calfa, a realizat o introducere documentată în tema seminarului.

Igor Platon, profesor de fizică, și Ecaterina Buga, profesor de informatică la Liceul Teoretic ”Olimp” din Puhăceni, au prezentat Muzeul şcolii, iar la centrul educaţional al liceului, au participat la o oră publică de fizică, la clasa a IX-a.

Ora a fost un model de activitate didactică, de activare a elevilor, de parcurgere cu rigurozitate a tuturor secvenţelor lecţiei, de utilizare a celor mai diferite şi diferenţiate strategii didactice.

Articolul precedentSportivi de la Liga de Est, în cantonament cu lotul României la Baia Mare
Articolul următorVasluiul are cele mai numeroase echipaje la Olimpiadele de limbi moderne