Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a desfășurat o nouă acțiune în cooperare cu instituții din domeniul educației din Republica Moldova, în baza acordurilor-cadru de cooperare semnate în anii 2016, 2017 și 2018.

O delegație de profesori de istorie din Vaslui, condusă de inspectorul de istorie, prof.dr. Nicolae Ionescu, a participat, în Republica Moldova, la seminarul raional cu tema ”Dezvoltarea inteligențelor multiple în cadrul procesului educațional”, la Liceul Teoretic „Emil Nicula” din Mereni, raionul Anenii Noi.

Întâlnirea a debutat prin prezentarea localității Mereni și a liceului-gazdă, de către dna director Lidia Crețu și dna metodist principal, Anna Ciuntu.

Activitatea didactică a fost una complexă și a avut ca obiectiv atât prezentarea aspectelor teoretice cât mai ales punerea în valoare a tipurilor de inteligență la orele de istorie. Astfel, elevii de liceu și de gimnaziu au contribuit la evidențierea unor teme de istorie universală, națională și locală, dovedind ingeniozitate și interes pentru cunoașterea și înțelegerea istoriei. Profesorii de istorie au vizitat Muzeul de Istorie și Etnografie și Primăria din localitate.

La acțiune au participat profesori de istorie din raionul Anenii Noi, profesorii liceului-gazdă și dl. Radion Moroșan, șeful Direcției Educație din Anenii Noi.

Prezența profesorilor vasluieni în Republica Moldova este rezultatul parteneriatului încheiat între Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și Direcția Educație Anenii Noi.

Articolul precedentInternațional din Belarus la CSM Vaslui
Articolul următorÎnfrângere în ultimul amical al iernii