Inaugurarea Punctului de transfuzii Vaslui se amână, din cauza blocajului de la licitația de achiziționare a echipamentelor medicale.

Ministerul Sănătății a alocat suma de 200.000 lei pentru achiziționarea echipamentelor medicale încă din luna mai, însă, firmele participante la licitație se contestă unele pe altele.

Spațiul din cadrul Ambulatoriului de Specialitate Vaslui, unde va fi deschis punctul de transfuzii, a fost renovat de către Consiliul Județean conform regulilor impuse de Direcția de Sănătate Publică. 

Punctul de transfuzii va avea un hol, o sală de așteptare și două camere pentru transfuziile de sânge. Acesta va fi dotat cu două paturi speciale, va fi achiziționată o cameră frigorifică și alte echipamente necesare.

“Din păcate, nu am putut pune în funcțiune punctul de transfuzii sanguine din municipiul Vaslui din cauză că procedura de licitație nu s-a finalizat. S-au făcut din nou contestații de către participanții la licitație, iar acestea sunt analizate în prezent de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Acest punct va fi deschis. Am vorbit cu directoarea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui și am primit asigurări că licitația va fi finalizată și punctul de transfuzii va fi funcțional”, a declarat prefectul Eduard Popica.

Funcționarea punctului de la Vaslui se va realiza cu asistente medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, sub coordonarea specialiștilor de la Centrul Județean de Transfuzii Sanguine de la Bârlad.

Articolul precedentPatru jucători, născuți la Vaslui, au debutat la România U16
Articolul următorTunel construit în 4 zile la Amsterdam